Aitouden varmistaminen

Aitouden varmistaminen – Chanel

Merkkilaukun aitous on usein yksi käytetyn laukun ostajan suurimmista huolenaiheista. Vintage-laukuissa aitouden varmistaminen on yleensä onneksi  ongelmatonta, koska vanhan laukun väärentäminen on vaikeaa. Vintage-laukkujakin on aikoinaan kopioitu, mutta nämä kopiot voidaan yleensä helposti erottaa aidoista. Parhaiten asiantuntija voi varmistaa aitouden, jos laukkuun voi tutustua paikan päällä, mutta vintage-laukkujen aitous voidaan varmistaa luotettavasti myös kuvien perusteella. Myös uudempien laukkujen aitouden varmistaminen onnistuu kuvien perusteella, mutta kuvilta edellytetään tällöin erittäin suurta tarkkuutta ja hyvää laatua. Uudempien laukkujen aitouttaminen on usein kalliimpaa ja aitouttamiseen saattaa osallistua useampi asiantuntija.

Valokuvien perusteella Chanelin laukkuja aitouttavat mm. Étinceler Authentications (etincelerauthentications.com) ja Authenticate4U (authenticate4u.com).

Chanelin laukuista löytyvät tietyt yksityiskohdat, joiden perusteella asiantuntija voi varmentaa laukun aitouden:

  • CC/mademoiselle-logo ja/tai CC/mademoiselle-lukko
  • laukun tikkaukset (quilted, chevron, chocolate bar…)
  • leimat: CHANEL ja MADE IN FRANCE/ITALY
  • ketju tai hihna
  • nepparit
  • vetoketjut ja niiden vetimet
  • muut yksityiskohdat (laukun nahka tai kangas, paino, käsityön taso…)

Lisäksi laukkuihin on 1980-luvun loppupuolelta lähtien lisätty sarjanumerotarra. Tämä tarra puuttuu tätä vanhemmista laukuista ja valitettavasti tarra saattaa olla vahingoittunut tai kokonaan irronnut laukusta. Joskus on jäljellä pelkkä liimajälki tarran paikalla tai ei sitäkään. Tarran puuttuminen ei estä vintage-laukun aitouden varmistamista muiden yksityiskohtien perusteella. Erinomainen esimerkkiluettelo sarjanumerotarroista eri aikakausina löytyy seuraavalta sivustolta:

https://www.yoogiscloset.com/authenticate/chanel

Sarjanumero löytyy myös aitouskortista (authenticity card), joka on valitettavan usein kadonnut. Aitouskorttien väärentäminen on kuitenkin melko helppoa, joten niiden painoarvo ei mielestäni ole kovin suuri. Vielä vähemmän merkitystä on ostokuitilla tai sen kopiolla, joita voi tulostaa sopivalle paperille.

Parhaimman asiantuntemuksen Chanelin laukkujen aitoudesta voi saavuttaa käsittelemällä ja tutkimalla aitoja laukkuja eri aikakausilta. Hyviä vinkkejä aitouden kannalta tärkeistä seikoista löytyy netistä mm. PurseForum-sivustolta Authenticate This Chanel -ketjusta:

https://forum.purseblog.com/threads/authenticate-this-chanel.937412/

Mietityttääkö jokin Chanelin vintage-laukkujen aitouteen liittyvä kysymys? Lisää omaa kommenttisi alle, vastaan parhaani mukaan.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *